Massagepraktijk De Vrijheid

Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie, en tevens die van de baby. De zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat het lichaam even helemaal tot rust komt en verlichting brengt bij eventuele klachten.

Vanaf de vierde maand van de zwangerschap kunnen rug- /bekkenklachten en beenkrampen optreden. De laatste periode van de zwangerschap past het lichaam zich in een korte tijd vlot aan op de groeiende baby waardoor problemen als bekken-, rug-, nek- en schouderklachten op kunnen treden of bestaande klachten verergeren. Verder kan het lichaam veel vocht vasthouden en is er onvoldoende nachtrust. Een zwangerschapsmassage kan deze klachten helpen verlichten. Even wat extra aandacht voor de (aanstaande) moeder!

Hoe gaat het in zijn werk? Deze vorm van zwangerschapsmassage vindt plaats op een warmwaterkussen. Er wordt gewerkt met de handen tussen het lichaam en de kussens. Een warme olierijke weldaad voor je lijf (dus gelijk goed voor je huid!). Bij deze massage is het zelfs mogelijk om nog bij een vergevorderde zwangerschap een volledige rugmassage te krijgen. Het lichaam kan worden gemasseerd terwijl je comfortabel op je rug blijft liggen. Door de warmte van het kussen is het makkelijker pijnen en spanningen los te laten.

Je lichaam levert momenteel een topprestatie, dus die extra aandacht verdien je zeker!

Toe aan die ontspanning?

Je kunt direct een afspraak maken via deze link!


Wil je nog wat meer informatie? Lees dan nog even verder:

Zwaartepunt Tijdens de zwangerschap wordt het zwaartepunt van het lichaam door het toegenomen gewicht en de ongelijkmatige verdeling ervan verplaatst. Die gewichtstoename kan klachten in allerlei delen van het lichaam veroorzaken. Zoals in de lage rug, schouders en nek.Ook benen en voeten kunnen pijnlijk zijn. Een prenatale massage kan echt een hoop problemen helpen verlichten.

Herstelwerkzaamheden Het is geen overbodige luxe om je lichaam tijdens de zwangerschap extra aandacht te geven. Neem veel ontspanning en koester het. Ook al zit je lichaam je misschien naar jouw gevoel soms in de weg; het werkt hard voor jou en je kind. Ontspanning is dus zeer belangrijk, het geeft je lijf de gelegenheid om te herstellen van het harde werk. Voldoende herstel is noodzakelijk om het lichaam sterk te houden en de gezondheid van jou en je ongeboren kindje zoveel mogelijk te waarborgen. Tevens is het van groot belang zo uitgerust mogelijk te zijn voor de bevalling die steeds dichterbij komt.

Lichamelijk bewustzijn Zwangerschapsmassage vergroot het lichamelijk bewustzijn. Het leert je ontspannen als voorbereiding op de bevalling. Het zenuwstelsel wordt door die algehele ontspanning tijdens de massage gekalmeerd. Door die ontspanning komt er endorfine vrij, wat er voor zorgt dat het kindje in jouw buik zich ook prettig voelt. Een heel erg drukke baby kan tijdens zo’n massage juist heel erg rustig worden. Soms komt ook het tegenovergestelde voor; een altijd rustige baby wordt ineens heel beweeglijk en maakt contact. Een bijzonder gevoel.

Overtollig vocht Bij een massage wordt het lymfevatenstelsel en de bloeddoorstroming gestimuleerd. De placenta raakt hierdoor beter doorbloed en de afvoer van afvalstoffen wordt bevorderd. Heerlijk natuurlijk als je meteen wat overtollig vocht kwijtraakt na zo’n massage!

Zwangerschapsmassage kan gegeven worden vanaf 3 maanden tot en met de dag van de bevalling.

Heb je nog vragen? Bel of mail, ik sta je graag te woord!