Massagepraktijk De Vrijheid

Massage: waarom en wanneer?

Diverse redenen voor een massage

Stress en spanning: Drukte op het werk, veel achter de computer zitten, en spanning op persoonlijk gebied, kan leiden tot verkrampte spieren in de nek en schouders en spanningshoofdpijn. Dit kan verminderd worden door een massage!

Pijn: Spieren krijgen door drukte, stress of overbelasting meer spanning, waardoor de bloedvaten die afvalstoffen afvoeren, dichtgedrukt worden. Hierdoor ontstaan en ophopingen van afvalstoffen en ook pijn. Het gevolg is dat er nog meer spanning in de spieren ontstaat en een verdere vermindering van de doorbloeding. Massage zorgt voor een betere doorbloeding en afvoer van de afvalstoffen.

Energieloos: Massage stimuleert het loslaten van spanningen, waardoor de energiestroom wordt bevorderd. Het lichaam krijgt weer energie, beweging is energie. Massage is een uitwisseling van energie, de masseur geeft het, de cliënt onvangt.

Ouder worden: Dit gaat vaak gepaard met het toenemen van stijve of stramme gewrichten en spieren. Een massage helpt om die spieren en gewrichten soepel te houden. Het stimuleert de doorbloeding waardoor de afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Het zorgt ervoor dat het lichaam in goede conditie blijft. Tevens is het voor de huid goed aangezien er olieën gebruikt worden welke de huid zacht en soepel houden.

Sporters: Als je aan sport doet, is het naast fijn, ook belangrijk om de oppervlakkige en diepliggende spiergroepen goed te laten masseren. Massage bevordert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen in de spieren, waardoor deze sneller herstellen en weer als soepel aanvoelen.

Zwangerschap: Lichaam en geest draaien onder de hormonale veranderingen overuren tijdens de zwangerschap. Om het lichaam en ook de geest te ondersteunen is het heerlijk om de spieren en gewrichten even te laten ontspannen tijdens een massage waarbij je comfortabel op de rug kunt blijven liggen.

Naast alle bovenstaande redenen is dit misschien wel degene die alles omvat:

Fijn! Ontspanning. Je hoeft geen specifieke reden te hebben om zich te laten masseren, zin in ontspanning is reden genoeg!